Van boerderij naar inspirerend creatief erf

Even omkijken!


Tot eind jaren 80 boerden Koos en Herman van Bergen op dit erf midden in het dorp. Er waren melkkoeien, jongvee en er was akkerbouw. De boerderij werd gestaakt, de heren met pensioen en de volgende generatie stond in de startblokken. Maar niet als boer.

Roger en Carlien starten er in 1994 communicatiebureau Imagro in de verlaten melkstal en achter de melktank. Het boerenerf met weilanden onderging in de loop der jaren een ware metamorfose. En BIJ KOOS, een voormalig leegstaand aangrenzend dorpscafé, kwam erbij als proeflokaal, ontmoetingsplek en werkruimte. En voila, anno nu is het creatieve erf een inspiratiebron en werkplaats voor bedrijven en verenigingen.

Welke werkruimte kies jij?


Bij Koos&Co's kun je kiezen voor een eigen kantoorruimte of een ruimte in een kantoortuin. Een vaste plek; waar je altijd terecht kunt of flexibel; daar waar een werkplek in de grupstal of vlaamse schuur beschikbaar is.

Heerlijk doorwerken op je werkplek, focussen en alle voorzieningen bij de hand! Klanten ontvangen BIJ KOOS of in de diverse overleg-, en vergaderruimtes of door het WIJ-land struinen en brainstormen in de boomhut. Koffie, lunch of catering heb je zo geregeld en kan geheel naar jouw wensen. Aan de slag! 

 

Een plek met groeikracht!  


We zetten graag de erfpoort open voor jouw bedrijf. En...als erfgenoot mag je ook het WIJ-land aan de Niers tot je werkplek rekenen. In de zomer herbergt het WIJ-land ook een tipi-tent en/of stretchtent. En wat dacht je van aan de slag gaan in een heuse boomhut die vijf meter boven het riviertje de Niers hangt? De brainstormboomhut, dat werkt! Geef je creativiteit de ruimte in het groen. Laat de frisse lucht je inspireren, ga op avontuur en start met creëren. Catering gewenst? Laat dat maar over aan erfgenoot BIJ KOOS. Rick zorgt er met zijn team voor dat het jou, je gasten, medewerkers of collega's aan niets ontbreekt. 

Het zoemt van de ideeën op het erf


Het bruist van de ideeën op het erf maar het zoemen komt toch echt van de bijen die imkers Bart en Carlien er houden. Bijen zorgen voor de bestuiving van 70% van alle gewassen maar de bijenpopulatie neemt rap af terwijl ze broodnodig zijn! Zonder bijen geen groenten, fruit, noten, chocolade en koffie. Bijkomend voordeel; honing van eigen erf als cadeautje voor bijvoorbeeld je klanten. Wil je nog meer natuur? Kikkers,reigers en eenden zijn de bewoners van de paddenpoel in het WIJ-land. Bevers zijn (nogal) druk met het omknagen van bomen (helaas) en verder ontmoet je er torenvalken, uilen en koeien.  

Kom je ook ondernemen?


Laat je inspireren. Kom ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen en kom tot resultaat. Zoek verbinding. Samenwerken en co-creëren met andere co's op het erf is ons streven maar moet natuurlijk wel passen. Het is aan jou! Ben je een starter? Dan hebben we een aantrekkelijk aanbod voor je. Laten we dit tijdens een kop koffie bespreken. 


Plan Rondleiding   Offerte aanvragen

Inspiratie-sessies bij Koos&co's


Eye openers voor iedereen! Regelmatig houden we boeiende inspiratiesessies van 12.00-13.00u voor erfgenoten. We nodigen externe sprekers uit maar ook erfgenoten komen aan het woord. Kom je ook? Even aanmelden bij laura@imagro.nl en je bent van harte welkom in de Gildekamer BIJ KOOS.

AGENDA:

27 mei:  Fotograaf en documentaire maker Stephen Ouma  

Eerder dit jaar hadden we inspiratie-lunch-lezingen van Hans Peter Jung over positieve gezondheid, Sanne Griffioen-Roose van FrieslandCampina, Roos Pegman over organisatieontwikkeling, Geert van der Veer van Herenboeren, Henk Hanskamp over innovations for dairy farming, Monique van Daal van Club Goud, Hidde Boersma over eco-modernisme, Danielle Foolen over samenwerken aan een bezielde cultuur, Arjan van Jaaren en Marco Rog van Circular Clarity en Michael de Wilde van Bionext. 

Kom,ontmoet de sprekers en laat je inspireren! 

 

 

 

Op naar klimaatneutraal!


Met een pakket zonnepanelen op de gebouwen en een nieuw geisoleerd dak zetten we stappen op weg naar een klimaatneutraal erf. Een groot deel van het electraverbruik op het erf bestaat uit zonne-energie en in de kantoren gebruiken we led verlichting. We hebben energielabel A++ opgeplakt gekregen en worden we steeds energie-efficienter. Zo meten en monitoren we bijvoorbeeld het gebruik van gas en electra om te onderzoeken waar nog verdere besparingen mogelijk zijn. 

In de boomhut ben je off-the-grid en off-line. We beloven je dat er vijf meter boven de grond (en de Niers) een enorme voorraad fantasie, creativiteit en positieve energie los komt. Kom het boomhutgevoel beleven! 

Oud erfbewoner Koos


Koos is een van de ontginners van het erf. Hij boerde er zijn hele leven samen met zijn vrouw Fien, broer Herman en schoonzus Tiny. Koos is niet meer, hij overleed op 8 januari 2024 na maar liefst 90 levensjaren waavan hij er 89 doorbracht op zijn geliefde plek; het erf.  

Kruisbestuiving & gastvrij


Samen met mijn man run ik Tekstmodel Schrijftrainingen. Ik ga met veel plezier naar kantoor, ontvang graag klanten op het erf omdat het hier zo gastvrij is, ik kan trainingen geven in de Gildekamer van BIJ KOOS (mét catering), ik haal inspiratie uit de groene omgeving, ik geniet van de reuring en levendigheid en ik groei dankzij de kruisbestuiving met Imagro. Kom eens de sfeer proeven en je merkt vast snel of dit ook een plek voor jou is."

Vrolijke groet, Paula